Historie

Passie voor het bedrijf

Het idee voor een eigen onderneming ontstond in 1994, toe is Burg&Burg ontstaan en begonnen op de berkelseweg 5B in zoetermeer. Na deze tijd is burg & Burg zo gegroeid, dat het tijd werd voor een nieuw en groter onderkomen. En dat werd gerealiseerd op de heliumstraat 206 in zoetermeer.

Wie is de ondernemer achter deze zaak? Jan van der Burg vertelt over zichzelf en het ontstaan van het bedrijf.

Jan is een echte Zoetermeerder. Hij is er opgegroeid, ging er naar school en woont en werkt er nog steeds. “Ik heb mijn opleidingen richting bouwkunde gedaan. Eerst de LTS en daarna de MTS. Toen ik klaar was met school, was er geen werk in tekenen en de bouw. Het was die periode van grote werkloos¬heid. Ik ben toen blijven werken bij een doe-het-zelver in Zoetermeer, waar ik tijdens mijn schooltijd op vrijdag en zaterdag werkte.” Jan werkte daar samen met zijn zwager in de zagerij en daar is het idee ontstaan van een eigen onderneming. In 1994 heeft hij samen met zijn zwager de stap genomen en het pand van CRM gehuurd aan de Berkelseweg. Zo ontstond Burg en Burg.

Goede start

Van het begin af aan is het druk geweest. “Rondom ons heen was en is veel nieuwbouw en de klanten wisten ons al snel te vinden. Zo hebben we in de loop de jaren een eigen klantenkring opgebouwd. Als de klanten verhuisden, kwamen en komen ze weer bij ons om een schuifkast op maat te laten maken voor hun nieuwe woning.” De producten ontwikkelden zich in de loop der jaren. Waren in het begin vooral stalen systemen populair, nu zie je meer aluminium systemen. Dit systeem biedt meer mogelijkheden. De showroom aan de Berkelseweg is een aantal keren veranderd om de nieuwste mogelijkheden op schuifkastengebied te laten zien.

BurgenBurg Zoetermeer Gevel
Menu